По желание можете да добавите по 1 пресен морков и 1 прясна
червена чушка – нарязани на дребно или настъргани на едро ренде.
Начин
на приготвяне: Нарязваме почистените и измити гъби на
парчета и ги сваряваме в подсолена вода. Отделно в мазнината , заедно с 1 к.ч.
вода задушаваме нарязаният на дребно праз лук. Когато празът омекне, прибавяме
оцедените сварени гъби, оризът – изчистен, измит и подсушен. От бульона който
сме варили гъбите наливаме толкова, колкото е необходимо да покрие продуктите и
варим на тих огън под похлупак докато оризът се свари. Накрая посоляваме на
вкус, поръсваме с чер пипер и нарязан на дребно пресен копър.
Ако ще прибавяте морков и чушка, необходимо е да ги
задушите при праз лука.
Добър
апетит!
Харесва ми тази манджица!
ОтговорИзтриванеЧудесно и ароматно!
ОтговорИзтриване