По желание – по ½ ч.л. захар, горчица, 1 ч.л. светъл соев сос, 2 с.л. зехтин.
Начин на приготвяне:
2. Настъргваме ябълката на едро ренде и омесваме с лимоновия сок.
3. Настъргваме морковите и сиренето на по дребно ренде.
4. Яйцата сваряваме твърдо- около 15 мин. и настъргваме също.
5. Аз разбих майонезата със зехтин,добавих соев сос,захар и горчица.
Редим в салатиера както следва.
1-ви слой: шунка
2-ри слой: лук
3-ги слой: ябълки
4-ти слой: гъби
5-ти слой: топено сирене
6-ти слой: моркови
7-ми слой: яйцата
Между слоевете ръсим с майонеза. / Накрая аз омесих останалата майонеза с настърганите яйца./
Поръсете отгоре салата със смелени орехи.
Салата може да се сервира веднага, но е по добре да се остави да престои около 8 часа в хладилник, става по-вкусна.
Налейте си 46 градусова кайсиевка и консумирайте с удоволствие.
Добър апетит!
На мен няма да е необходима ракийка за тази вкусна салатка, Иван! А на теб - наздраве и с нея!
ОтговорИзтриване