събота, 22 ноември 2014 г.

Бъркани яйца с бекон


След рецептата за бъркани яйца, да ви представя и подобреният й  вариант с бекон.
Необходими продукти: 5 бр. яйца, 2 стръка пресен лук, 150 гр. бекон, 50 гр. бяло сирене, 2 с.л. олио, смлян чер пипер,1 с.л. вода, 2 щипки сол.
Магданоз и маслина за украса.

Начин на приготвяне:  Разбийте яйцата съвсем леко с 1 с.л. вода и солта /колкото жълтъците да не са цели/.Добавете натрошеното сирене.
В подходящ тиган сгорещете мазнината на умерена температура. Запържете в нея за 3-4 мин. нарязаните пресен лук и бекон / на малки ивички/. След това добавете разбитите яйца и бъркайте в една посока още 3-4 мин. /в зависимост колко рохкави ги обичате/. 1 мин. преди сваляне от огъня прибавете натрошеното сирене и поръсете с чер пипер.
Поднесете топли украсени с малко зелен магданоз и маслина.

Добър апетит!

Вместо бекон можете да използвате шунка. Също така и да добавите 2-3 щипки червен пипер в яйцата при запържването.

1 коментар: