След рецептата за бъркани яйца, да ви
представя и подобреният й вариант с бекон.
Необходими продукти: 5 бр. яйца, 2
стръка пресен лук, 150 гр. бекон, 50 гр. бяло сирене, 2 с.л. олио, смлян чер
пипер,1 с.л. вода, 2 щипки сол.Магданоз и маслина за украса.
Начин на приготвяне: Разбийте яйцата съвсем леко с 1
с.л. вода и солта /колкото жълтъците да не са цели/.Добавете натрошеното
сирене.
В подходящ
тиган сгорещете мазнината на умерена температура. Запържете в нея за 3-4 мин.
нарязаните пресен лук и бекон / на малки ивички/. След това добавете разбитите
яйца и бъркайте в една посока още 3-4 мин. /в зависимост колко рохкави ги обичате/.
1 мин. преди сваляне от огъня прибавете натрошеното сирене и поръсете с чер
пипер.Поднесете топли украсени с малко зелен магданоз и маслина.
Добър апетит!
Вместо бекон можете да използвате шунка. Също така и да добавите 2-3 щипки червен пипер в яйцата при запържването.
Абе дори и на пълен стомах няма да откажа!
ОтговорИзтриване