Начин
на приготвяне: Измивате добре лещата със студена вода.
Слагате в подходяща дълбока чиния и заливате с 250 мл хладка вода.
Месото
-
измивате и нарязвате на дребни парчета 2-3 см . В тенджера загрявате мазнината и
запържвате за 7-8 мин. нарязаното месо. След това добавяте нарязаният лук, обелените
и нарязани скилидки чесън, нарязаните целина и морков. Пържите 2 - 3 мин. и
поръсвате с червеният пипер. Още 60 сек., наливате вода колкото да покрие
продуктите и варите на умерен огън под похлупак, докато месото се полусвари – отнема около
30-40 мин. /при натиск започва леко да се цепи/. Слагате лещата, нарязаната на
къси ивици червена чушка и наливате топла вода, която да покрие продуктите 2
пръста – около 400-450 мл. Варите под похлупак 20 мин., слагате подправките,
солта, нарязаните на дребно белени домати и соса им от консервата. Още 15 мин.
на умерен огън и яхнията е готова.
При сервиране можете да поръсите отгоре с малко нарязан
пресен магданоз или джоджен.
Добър
апетит!
Изглежда апетитно!
ОтговорИзтриванеТопличко и сгряващо в това студено, дъждовно време.
Поздрави!
Никога не съм готвила леща с месо...от снимките ми се струва, че това е грешк
ОтговорИзтриванеТрябва да си сигурна Весе! А не само да ти се струва! Поздрави!
Изтриване