200 мл топла вода, олио за пържене.
800 г почистени и обелени цели картофи на средна големина, , 1 глава лук, 1 морков, 1 червена чушка, ½ с.л. нарязан пресен джоджен, ½ с.л. нарязана прясна чубрица, сол и черен пипер на вкус, олио за пържене.
Начин на приготвяне: 1.200 кг свинско месо, нетлъсто
нарязваме на парчета. Слагаме в две найлонови кесии, наръсваме с черен пипер и
малко червено вино. Престоява в тях 3-4часа на студено. Вадим, оставяме на
стайна температура, начукваме месото както е в кесиите, изваждаме и запържваме
за около 5 мин. в малко олио. Прехвърляме всичко в тавичка от йенско
стъкло, слагаме нарязана глава лук,
морков, дафинов лист и смлян кимион. Доливаме 200 мл топла вода. Печем около 60
мин. на силна фурна под похлупак. След това махаме похлупака, поръсваме с
червен пипер, добавяме щипка захар, сол на вкус, объркваме и печем още 20 мин.
на 220 градуса – по 10 мин. от всяка страна.
Картофите запържваме в олио от всяка страна, докато си променят цвета. Правим разрези и пълним с резенчета морков, лук, червена чушка. Заливаме с останалото врящо олио, добавяме малко вода /100-150 мл / нарязан пресен джоджен и чубрица, поръсваме с черен пипер, сол и печем под похлупак на силна фурна около 45мин.
Добър апетит!
Малииииииии Иване, по тази комбинация само се облизвам.
ОтговорИзтриванеМного много апетитно!!!
Чудно изглежда!
Поздрави от Баку!