Начин
на приготвяне: Обелете и почистете картофите. Нарежете ги
на дребни парчета. Сложете вадата да заври с малко сол, пуснете нарязаните
картофи и оставете да се варят под похлупак 20 мин .
През това време нарежете
на дребно останалите зеленчуци.Загрейте мазнината в отделен съд /тиган/. Сложете лукът и морковите да се позапържат за около 2 мин. Добавете нарязаните гъби и задушете под похлупак около 15 мин. до тяхното омекване. Разбърквайте периодично. След това сложете нарязаният на ситно червен пипер и задушете до неговото омекване /около 2 мин./. Прехвърлете ги при поомекналите картофи в тенджерата. Добавете черният пипер, дафиновият лист, омесените магданоз, пресован чесън и копър.Оставете да къкри още 10 мин.
Топеното сирене настържете на едро ренде, махнете супата от огъня и при постоянно бъркане сложете сиренето. Продължавате да бъркате докато се разствори напълно във водата. Посолете, върнете обратно тенджерата на огъня и оставете да кипне. Снемете. Супата е готова.
Сервирайте поръсена със зелен копър, сметана или лют
червен пипер.
Добър
апетит!
Много вкусна тази супичка! Точно за обяд я виждам- стопляща душата!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чудесна идея! Някой път ще опитам и аз да си приготвя гъбена супа. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря! Опитай, вкусно е. :)
ИзтриванеМного обичам гъби! Супата просто е вълшебство. Ароматна, ухаеща. Сготвих я, като видях тази сутрин рецептата. Благодаря Ви за прекрасните рецепти, които публикувате.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеЧудесна супа, Ванка!
ОтговорИзтриванеСъс сигурност ще присъства и на нашата маса :)
Поздрави!
Страхотна супичка. И аз от време на време ползвам топеното сирене за супички. Твоята супа определено е от моите. Още утре ще я приготвя, с гъбки...ммммм...
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеСега я правя, благодаря за идеята. :)
ОтговорИзтриванеИ аз благодаря, че се отбихте тук. :)
Изтриванесупата е много вкусна, приготвям я вече често,БЛАГОДАРЯ
ОтговорИзтриване