Начин на приготвяне: 4 бр. пилешки гърди /800 г/
мариновайте с пресованият чесън, половината от бялото вино,1 с.л. зехтин, нишестето,
мащеркатата, солта, соевият сос и
оставете за 2 часа под похлупак.Разбърквайте внимателно периодично. Загрейте 3 с.л.
зехтин в голям незалепващ тиган на умерена температура. Запържете леко
пилешкото месо, докато си промени цвета. Просто трябва само да се „капсулира”.
Прехвърлете в подходяща тавичка.
Смесете
другата половина от бялото вино, чили соса лимоновият сок и останалата
мазнина от пърженето. Внимателно залейте всяко парче от месото отгоре,
разнесете с четчица. Сложете маслините и поръсете с пресен /става и със сух/
розмарин. Покрийте отгоре с фолио за печене. Печете в предварително
загрята на 180 градуса фурна 40 мин., махнете фолиото и допечете още 10 мин.
Хубаво е докато
печете месото във фурната да има 1 чаша вода в топлоустойчив съд.
Налейте си бяло вино и добър апетит!
ЛЕЛЛЕЛЕЕ каква апетитна гледка рано сутринта :)
ОтговорИзтриванеЧудесни филета, Ванка, ще пийнем едно винце :) с добра дума към теб!~
Еми то пък да бе пуснал нещо, дето да не ми хареса, а то - само да въздишам пред екрана.
ОтговорИзтриванеПросто великолепни! Поздравления за прекрасната идея и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Ви!
ОтговорИзтриване