Начин
на приготвяне: Измиваме добре месото, подсушаваме го и
нарязваме на средни по големина хапки. Задушаваме в мазнината за 6-8 мин.
Прибавяме ситно нарязаните лук, чесън, целина и морков. Разбъркваме леко докато
лукът стане прозрачен. Слагаме брашното, предварително препечено на сух тиган
до златисто и размито с 1 и 1/2 ч.ч. хладка вода, поръсваме с червеният пипер,
черният пипер, чубрицата, добавяме дафиновият лист. Наливаме виното и посоляваме
на вкус. Сипваме топла вода колкото да
покрие продуктите / ако обичате по редичко, нека има вода 1 пръст над месото/ и
под похлупак на тих огън задушаваме докато омекне месото. Отнема около 40- 50
мин. Разбърквайте периодично да не зелепне брашното по дъното на тенджерата.
Поднесете със сварен ориз и поръсено с пресен накълцан магданоз.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар