Продукти: 3
бр. средни картофа, 2 бр. моркови, ½ малка глава целина, 2 бр. чушки /червена и
зелена/, 250 гр. прясно зеле, 1 по
голяма глава лук, 3-4 скилидки чесън, ½ връзка пресен магданоз, ½ ч.л. смлян чер
пипер / аз използвам меланж, смес от чер и бял/, щипка индийско орехче, 1 ч.л.
сол, 150 мл. течна сметана 35%, 35 мл. олио, 35 мл. зехтин, 2 с.л. ориз и пресен копър за поръсване. .
Начин
на приготвяне: Нарязвате лукът, чесънът и морковите на
ситно. Загрявате смесената мазнина и ги запържвате леко. Добавяте оризът и той
да се пръжне за около минута. Слагате останалите зеленчуци и подправки.
Оставяте само сметаната и солта. Наливате вода колкото да покрие зеленчуците –
1 см. над тях. Намалявате огъня на умерен и оставяте да се сварят под похлупак.
После пасирате всичко. Оставяте да поизстине, добавяте сметаната и солта при
постоянно бъркане. Връщате на умерен огън да кипне и сваляте.
При поднасяне
поръсвате с накълцан пресен копър. Може да добавите пармезан, настърган
кашкавал, крутони или каквото Ви се похапва.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар