По желание – 4-5 бр. настъргани моркови.
Начин
на приготвяне: Загряваме олиото в подходящ съд, голяма
тава. Запържваме леко нарязаният на полумесеци лук, нарязаният на дребно чесън
и нарязаната на малки кубчета целина. След това добавяме смлените през машинка
за сок домати /да няма кожици/, захарта , солта и бъркаме около 20-25мин. на
умерен огън докато се сгъсти леко. Накрая слагаме нарязаните на по едри парчета
изпечени чушки. Оставяме на огъня още 5 мин. да къкри. Снемаме , добавяме
нарязаният на дребно магданоз и насипваме в топли буркани. Запечатваме и
стерилизираме 25 мин.
Ако решите да слагате моркови – настържете ги на едро
ренде и прибавете заедно с доматите.Идеална манджичка за зимно време. Разпечатвате, прибавяте по 150-200 г сирене, 2 – 3 яйца на буркан и готово. Може да запържите късчета месо и да добавите един буркан готова манджа. Яденето е готово. А можете да си я хапнете направо, като си я притоплите в микровълновата печка или добавите запръжка с брашно.
Продуктите могат да варират според Вашето желание и вкус. Могат да се добавят и изпечени патладжани, но в такъв случай трябва да стерилизирате бурканите минимум 35-40 мин.
Добър
апетит!
Кога успяваш да направиш всички тия вкусни зимнини! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!