Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата със захарта на пяна, прибавяме разтопеното краве масло, след това пресятото брашно, омесено предварително с бакпулвера, канелата и ванилията. Накрая прибавяме попарените и оцедени стафиди, счуканите и нарязани на дребно орехи и фъстъци. Печем в тава, застлана с хартия за печене - предварително загрята на 180 градуса фурна до порозовяване. Отнема около 10-12мин.. Изсипваме по една препълнена голяма с.л. от сместа. Трябва да има по голямо разстояние между купчинките.. Когато ги извадим оставяме да изстинат около 1-2 мин. /те леко спадат, но това да не Ви притеснавя/ и тогава прехвърляме в друг съд. Хубаво е да престоят около 5-6 часа преди консумация да си поемат напълно ароматите.
Добър апетит!
Ч.ч. за орехи, стафиди и фастъци = 125 мл .
Няма коментари:
Публикуване на коментар