Това
е много лесна рецепта, само трябва да се спазват последователно следните
манипулации.
Продукти: 1 кг. тиквички, 200 мл. олио, сол, ¾ ч.ч. брашно
Сос –
1 кофичка кисело мляко с висок процент на масленост – 400гр., една малка връзка
пресен копър, 2 стръка без листата чесън или няколко скилидки /в зависимост от
вкусът Ви/, 1-2 с.л. олио.
Начин
на приготвяне:
Измиваме прясно набрани тиквички за
пържене.
"Цигулки”, „Балки” и други подобни не влизат в това число. Не ги белим, а подсушаваме. Нарязваме ги на парчета с дебелина около 1 см. Най често на кръгчета, но може и други форми. Овалваме ги в добре пресятото брашно, изтръскваме леко и оставяме да починат 10 мин. Пържим ги в добре сгорещено олио /тиквичките да плуват в него/, като обръщаме до приятно зачервяване от всяка страна. По време на пърженето поръсваме всяка страна със сол. Редим в съд застлан с готварска хартия да си оцедят излишната мазнина.
При сервиране сипваме сос направен по следният начин.
Оцеждаме киселото мляко, разбиваме го добре с малко олио. Счукваме ситно
нарязаният чесън с малко сол, нарязваме на ситно копъра и прибавяме към
млякото.Разбъркваме.
Леле, това са ми любимите тиквички. :)))))))
ОтговорИзтриванеИ на мен! :)
ИзтриванеЧудесно приготвени. Добър апетит!
ОтговорИзтриванеСупер са ..:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване