Зърна
чер пипер, дафинов лист, 1 с.л. бяло вино.
Начин на приготвяне: Сваряваме пилешкото месо в посолена вода заедно с лука, няколко зърна чер пипер, 1 с.л. бяло вино и 2-3 листа дафинов лист.. Изваждаме и след като изстине нарязваме на ивици. Изпържваме брашното в половината масло и добавяме 1 и 1/2ч.ч. от бульона /прецеден/, в който сме варили месото. Правим сос, в който добавяме нарязаните ивици месо. След изстиването на соса прибавяме задушените в останалата мазнина ситно нарязани гъби, нарязаната чушка, пресованият чесън, настърганият на едро ренде кашкавал, разбитите жълтъци и белтъци /разбиват се поотделно/. Добавяме сварените и намачкани картофи. Поръсваме с черен пипер, джинджифил и посоляваме на вкус. Изсипваме всичко в намаслена тава и печем до зачервеняване – около 30 мин. на 200 градуса предварително загрята фурна. Поднасяме поръсен с магданоз и подходяща гарнитура.
Начин на приготвяне: Сваряваме пилешкото месо в посолена вода заедно с лука, няколко зърна чер пипер, 1 с.л. бяло вино и 2-3 листа дафинов лист.. Изваждаме и след като изстине нарязваме на ивици. Изпържваме брашното в половината масло и добавяме 1 и 1/2ч.ч. от бульона /прецеден/, в който сме варили месото. Правим сос, в който добавяме нарязаните ивици месо. След изстиването на соса прибавяме задушените в останалата мазнина ситно нарязани гъби, нарязаната чушка, пресованият чесън, настърганият на едро ренде кашкавал, разбитите жълтъци и белтъци /разбиват се поотделно/. Добавяме сварените и намачкани картофи. Поръсваме с черен пипер, джинджифил и посоляваме на вкус. Изсипваме всичко в намаслена тава и печем до зачервеняване – около 30 мин. на 200 градуса предварително загрята фурна. Поднасяме поръсен с магданоз и подходяща гарнитура.
Добър апетит!
Понякога вместо 1 и ½ ч.ч.
бульон слагам 1ч.ч. бульон и 1/2 ч.ч. готварска сметана. Поднасям поръсено
месото с умерено лют чили сос.
Ей това ще го направя със сигурност!
ОтговорИзтриванеИзглежда мнооого вкуснооо!!!
ОтговорИзтриване