сряда, 11 юни 2014 г.

Пресни ягоди със сметана, залети с карамел.

Една бърза, лесна и вкусна „рецепта”. Просто идея за бърз десерт, човек да си „развинти” фантазията.

Продукти: Пресни ягоди, заквасена сметана, 60 г захар, 20 г краве масло.
Начин на приготвяне: Откъснете си хубави пресни ягоди. Почистете ги, измийте ги и ги оставете за 30-40мин. в хладилника.
В подходяща чиния, слагате по чаена лъжичка СТУДЕНА заквасена сметана, отгоре СТУДЕНА средно голяма ягода и заливате с горещ карамел, приготвен по следният начин.
60 г захар се разтопява на средно силен огън, когато започне да покафенява се прибавя кравето масло на стайна температура. Бърка се енергично до хомогенна смес и заливат отгоре ягодите.
Добър апетит!

Ако не Ви е допаднала идеята, можете да си ги хапнете ягодките направо прясно набрани.

3 коментара:

  1. Това е за тези, които сами си берат ягодите :)
    Чудесна идея, Ванка!

    ОтговорИзтриване
  2. А това пък е толкова бързо и изкушаващо и четейки за прясно набрани - вече наистина съм хванала автобуса :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми допада идеята!Та ти си направо страхотен!

    ОтговорИзтриване