Продукти:
2 л ванилов сладолед , 1 яйце, 1 ч.ч. брашно, ¾ ч.ч. вода, 1 и ½ ч.ч. фина
галета, 2 с.л. кокосови стърготини,
растително масло за пържене.
Начин
на приготвяне: Оформете 6-7 големи топки сладолед и ги
сложете във фризера.Пригответе гъсто тесто от яйцето, пресятото брашно и
водата. Объркайте галетата и кокосовите стърготини. Извадете стегнатите топки,
потопете ги в гъстото тесто,после оваляйте в галетата и стърготините. Върнете за
няколко дни във фризера обратно.
Загрейте мазнината на умерена температура.
Извадете топките сладолед от фризера и
веднага пържете по няколко секунди от всяка страна, докато стане златиста.
Отстранете от мазнината и веднага поднесете с карамелов сос, топинг или плодове.
Добър
апетит!
Ч.ч.
= 200 мл .
Хм...не съм опитвала паниран сладолед, още повече в домашни условия.
ОтговорИзтриванеТова да не го види внукът ми - от кога ме врънка да му направя пържен сладолед! :)
ОтговорИзтриванеВсе ми се струва, че като започна да пържа, сладоледът ще се разтопи! Но ще трябва да се пробвам, след тази публикация!
Поздрави!