галета за овалване
олио за пържене
Начин на приготвяне: Тиквичките се обелват, почистват
от семето и настъргват на едро ренде,
като се оставят да престоят около час и половина, за да се изцеди сокът им.
След това се изстискват. Към тях се прибавят натрошеното сирене, яйцата,
нарязаният на ситно копър, магданоз и всички останали подправки. Сместа се
омесва с натрошения сухар. Работи се по бързичко, защото тиквичките отделят вода.
Овалват се в галета, оформят се кюфтенца и пържат в сгорещено олио до златисто.
Изцеждат върху кухненска хартия.
Добавя се още счукан сухар, ако кюфтетата се разпадат и не могат
да се оформят, преди да се овалят в галетата и изпържат. Вместо галета
използвах царевично нишесте. Пържих в дълбок тефлонов тиган, дъното, на който
беше покрито с олио. По време на пърженето не оставях дъното на тигана да
изсъхне, а постоянно добавях по малко олио.
Добър апетит!
Много обичам! Но предпочитам печени. ;) Е, всеки с вкуса си, разбира се.
ОтговорИзтриванеХубава вечер, Ванка!
Ванка, а не поемат ли много мазнина? То вече времето мина на тиквичките, ама аз пак да питам.
ОтговорИзтриванеПоемат, но е поносима. Не стават мазни толкова. Поздрави!
Изтриване