За
палачинките – 2 бр. яйца, 1ч.ч. /250мл./ брашно,150 мл мляко, 100- 120 мл вода, 1 ванилия, ½ ч.л. захар,щипка сол.
Крем
- 2 с.л. брашно, 2 жълтъка, 300 мл прясно
мляко, 1/3 ч.ч. захар,1 ч.л. коняк.
Пълнеж
и украса - 40 г орехови ядки, 30 г фелирани бадеми, 2 с.л.
течен шоколад, 2/3 ч.ч. сладко от кайсии, захар.
Начин
на приготвяне: Направете 10 броя палачинки по тази рецепта
с диаметър 22 см . Изрежете краищата да остане диаметърът 20 см /Това го правим
да не се издува средата на тортата, а краищата да слягат/. Поставете във кръгла
форма с падащи стени първата палачинка.
Крем
–
загрейте 250 мл мляко със захарта, докато се разтопи последната, С останалите
50 мл размийте брашното, добавете коняка и разбитите на пяна жълтъци. На тънка
струйка, чрез постоянно бъркане прибавете към останалото мляко. На умерен огън
бъркайте докато се получи гладък, гъст крем.
След като сте сложили първата палачинка, намажете я с
изстиналият крем, втората също, третата намажете със сладко от кайсии,
четвъртата с натрошени, запечени за 8-9 мин. на 190 градуса орехови ядки
омесени със захар. Може ако желаете да ги поръсите с ароматизатор. Следващата
палачинка намажете с течен шоколад. Пак отново, две палачинки с крем, после
сладко, натрошени орехи и най отгоре с крем. Украсете с фелирани бадеми и малко
сладко от кайсии.
Пак научих нещо ново - да се изрязват палачинките! Просто, ама трябва да ти дойде акъла навреме! :)
ОтговорИзтриванеЧудесно предложение!
Поздрави!
Чудесна торта,сочна и много апетитна!
ОтговорИзтриванеПоздрави ,Иване!