1 ч.чаша (140 г) брашно
1 чаена лъжица бакпулвер – 7 г
1 / 4 чаена лъжичка сода за хляб
1 / 4 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици (28 г) захар
1 голямо яйце,
1 ч.чаша (240 мл) прясно мляко
3 супени лъжици (40 г) безсолно краве масло, разтопено
Плюс допълнителни разтопено масло за смазване на тиган.
Начин на приготвяне:
В голяма купа разбъркваме заедно брашното, бакпулвера, содата, солта и захарта. В друг съд се разбиват заедно яйцето, млякото, и разтопеното масло. Изсипете течната смес в брашното и бъркайте добре, докато стане гладка смес. Не трябва да има малки бучки. Загрейте тигана над средно силен огън. С помощта на четка за тиган намажете по повърхността му с малко разтопено масло. С малък черпак се налива смес за палачинки върху тиган. Трябва да имат диаметър 7-10см.
Когато дъното на палачинката стане кафяво и мехурчета започват да се появяват по горната й повърхност. (2-3 минути), обърнете. Печем от другата страна, докато леко покафенее (около 1-2 минути).
Добър апетит!
Много са апетитни, Ваньо!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Дани!
ИзтриванеМного крехки палачинки! Препоръчвам ги :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеСтрахотни палачинки!
ОтговорИзтриванеЧудесни са, меки и пухкави!Особено с добавка на ванилия! Поздравления и благодарности за рецептата, Пейчев!
ОтговорИзтриванеБлагодаря ти! Радвам се, че са ти допаднали! Поздрави!
Изтриване