сряда, 5 март 2014 г.

Унгарска картофена супа


Унгарската кухня е близка до българската. Ето една супа – вкусна и питателна. Лесно се приготвя. 

Продукти: 500 г картофи, 1 резенче целина, 120 г моркови, 1 стрък праз лук, 4 с.л. олио, 1 л. бульон от месо, сол, черен пипер, индийско орехче, риган, на вкус, 40 г пушен бекон, 300 г варена наденица, 150 мл готварска сметана, връзка пресен магданоз

Начин на приготвяне: Картофите, целината, морковите, почистваме и нарязваме на парчета. Накълцваме праз лука и запържваме в олиото, заедно с целината и морковите. Наливаме горещият прецеден бульон, подправяме със сол и варим около 30 минути, на умерен огън под похлупак. Добавяме черен пипер, малко настъргано индийско орехче, риган, нарязаният на ситно бекон и нарязаната на кръгчета  /половинки/ наденица. Варим още 5 мин., отнемаме от огъня и подправяме със сметана и ситно нарязан магданоз.

 

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Пък ако се прибави и мъничко кисело зеле, чудно... Ама идеята е страхотна, много вкусно си сготвил, Ванка! :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Идеята и супичката наистина си ги биват. :) Поздрави!

      Изтриване