Продукти: 2 бр. свински крака, 2 бр. свински уши и
Приготовление: Заливаме месото, краката и ушите с вода два, три пръста над месото и варим с 1
голяма глава лук, нарязана на 4, докато
крачетата станат годни за обезкостяване /около 2 часа на умерена температура/.
По време на варенето почистваме образувалата се пяна. Прецеждаме бульона /лука
изхвърляме/, обезкостяваме, нарязваме ушичките и месото, връщаме ги в бульона и
прибавяме 2-3 бр. дафинов лист и 5-6 зърна черен пипер. Варим още поне 1/2 часа
на средно силен огън. Накрая прибавяме 1 голяма глава чесън / обелените,
нарязани и пресовани скилидки/ и солта. Застиламе дъното на форма или в тавичка с туршия / в случая Дунавска
салата/, може нарязани кисели краставички, мариновани моркови, също нарязани
варени яйца. Върху тях месото, наливаме внимателно бульона и чакаме да се
желира 5-6 часа на студено, готово. Но най добре става след 24 часа престой.
Няма коментари:
Публикуване на коментар