Вместо
традиционната салата с краставици можете да си приготвите такава по корейски.
Тя има кисело сладък вкус и може да бъде като гарнитура към месни ястия,
бургери и сандвичи. Най добре е да използвате градински краставици, прясно набрани.
Няма да има нужда да ги обелвате. Въпреки това, те се мариноват идеално. Извън
сезона по ваш избор можете да решите да ги обелите или приготвите с кората.
Продукти: 6-8 броя краставици
/корнишони/ - 300 г, 2 броя моркови – 120 г, 1 глава червен лук, 1 ч.л. люта
червена чушка, ситно нарязана, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. сол, 1 с.л. захар, 1
с.л. сусамено олио, 2 с.л. оризов оцет, 1-2 с.л. соев сос, 1 ч.л. смлян червен
пипер, 2 с.л. сусамено семе.
Начин
на приготвяне: Краставиците измийте добре. Разрежете на две
половини. Направете ги на ивици с дължина 5 см и дебелина 5 мм . Морковите
обелете и настържете на ренде за моркови по корейски. Трябва да станат на тънки
и дълги ивици. Лукът почистете и нарежете на полумесеци. Лютата чушка почистете
от дръжките и семената. Наситнете я.
Прехвърлете зеленчуците в дълбока купа. Посолете и внимателно
разбъркайте. Оставете захлупени за 1 час да си пуснат сока. След това добавете
захарта, соевия сос, маслото и оризовия оцет. Разбъркайте. Накрая сложете
пресованите чеснови скилидки.
Оставете захлупена салатата за 15 минути. Поднесете
поръсена със сусамено семе.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар