Продукти: 100 мл соев сос, 100 мл мирин /вид сладко японско оризово вино/, 50 мл оризов оцет, 30 г кафява /тръстикова/ захар, 20 г изчистен корен пресен джинджифил, 5 г чесън, 10 г люта червена чушка, 60 г лук, 40 мл лимонов сок, 40 г сусамово олио, 30 г препечено сусамово семе.
Рецептата за соса е от менюто на ресторант BURO TSUM
Начин
на приготвяне: Лукът, очистената от дръжките и семето люта
чушка, джинджифила и чесъна настържете на ситно ренде. Сусаменото семе
препечете леко на сух тиган. Смесете всички продукти и прехвърлете в затворен
съд. Държите 48 часа в хладилник. След това ползвайте.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар