Оригиналната
рецепта е за гъби еноки, но аз я адаптирах за гъби печурки.
Това
е рецепта за любителите на пикантното, лютивото.
Продукти: 250
г гъби печурки, 2 големи скилидки чесън, ½ с.л. захар, 2 с.л. паста кочудян, 1
с.л., равна лют червен пипер /кочугару/, 1 с.л. соев сос, ½ с.л. оризов оцет, 1
ч.л. с връх царевично нишесте, ½ с.л. сусамово масло, 125 мл вода.
40 мл растително масло.
Начин
на приготвяне: Измийте и подсушете добре гъбите. Нарежете
ги на ситно.
Пригответе соса: смесете пастата кочудян, кочугару, соевия
сос, оризовия оцет, захарта, сусамово масло и водата.
В загрят тиган насилен огън запържете с 40 мл олио нарязаните
гъби до златисто кафяво - по 2 минути от всяка страна. Ако тиганът е малък,
изпържете гъбите на две партиди, не претоварвайте тигана.
Добавете соса заедно с чесъна към гъбите, намалете огъня до
среден, гответе 4-5 минути, докато сосът заври. Отнемете от огъня, захлупете и
оставете гъбите така 10 минути да попият този пикантен сос.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар