Продукти: 450 г нахут от консерва, 4 бр. печени чушки, 1 средна глава червен лук, 2-3 скилидки чесън, 2 с.л. зехтин, 2 с.л. лимонов сок, 1 ч.л. смлян черен пипер, 1 ч.л. смлян кимион, 1 ч.л. сол /на вкус/, ½ връзка пресен магданоз.
Начин
на приготвяне: Нахутът измиваме под студена течаща вода и
оцеждаме. Чушките и лукът обелваме, почистваме и нарязваме на тънки ивици. Магданозът
на ситно. Чесънът пресоваме. Първо омесваме чесънът, чушките и лимоновия сок.
Оставаме ги да престоят 30 мин. да поемат миризмите. След това добавяме всички
останали продукти и подправки. Разбъркваме и поднасяме.
Добър
апетит!
Редовно я правя тази салатка.Но не съм добавяла кимион.Така ще е още по - вкусна.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря! Това стана една от любимите салати в къщи! Поздрави!
Изтриване