Продукти: 1 кг
тиквено пюре, 50 г течен мед, 50 г сушени сини сливи, накълцани на ситно, 350 г
заквасена сметана, 250 г сирене Рикота /безсолно крема сирене/, 200 г бял
шоколад, 350 г подсладено кондензирано мляко /сгущенка/ , 7 бр. бишкоти, 1 чаена
лъжица ванилия, 1 ч.л. настърган пресен джинджифил
60 г счукани орехи за поръсване.
Начин на приготвяне: Тиквеното пюре / можете да изпечете или
сварите тиква и пасирате/ смесете със сметаната и разбитото на ръка сирене
Рикота. В подсладеното кондензирано мляко на водна баня разтопете шоколада и
прибавете към тиквеното пюре. Сложете подправките, меда и разбъркайте добре.
В дълбоки чаши /купички/ сложете по една натрошена
бишкота, малко нарязани сушени сини сливи и налейте от сместа. Оставете в
хладилник за 8 часа. Поднесете поръсени със счукани орехови ядки.
Добър апетит!
Добър е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване