Продукти: 250 г бял шоколад, 50 мл течна сметана 35%, 50 г подсладено кондензирано мляко, 25 г краве масло, 70 г кокосови стърготини, ½ ч.л. ванилов екстракт, ½ ч.л. бадемов аперитив, кората на 1 лимон.
20 бр. белени бадемови ядки.
Начин
на приготвяне: Изберете качествен бял шоколад. В дълбока
термоустойчива купа сложете натрошения шоколад, сметаната и кондензираното
мляко. На водна баня разтопете всичко до гладкост. Прибавете кравето масло и
разбъркайте докато се стопи. После сложете ваниловия екстракт, бадемовия аперитив
и 40 г кокосови стърготини. Разбъркайте и снемете. Нека да изстине 10-15 мин.
Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник за 2 -3 часа да стегне сместа.
Извадете и оформете 20 бр. топчета. В средата на всяко
поставете бадемова ядка. Оваляйте в останалите кокосови стърготини. Оставете в
хладилник за 1 час да стегнат готовите трюфели.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар