Продукти: 5 кг камби, 350 г сол, 1.25 л оцет, 50 мл олио, 125 г мед, 125 г захар, 5 г черен пипер – зърна, 5 бр. дафинов лист, 6-8 зърна бахар, 1 малка глава целина с листата, 1 голяма глава чесън.
Начин на приготвяне: Камбите се измиват, отстраняват се дръжките и семето. Нарязват се на четвъртинки. Поставят с в дълбок съд и се посоляват с 175 г сол. Престояват така 12 часа, като се разбъркват 2-3 пъти през това време. След това се нареждат в еднолитрови буркани, като между тях се слагат нарязана целина, обелени скилидки чесън, черен пипер, бахар и дафинов лист. Сваряват се оцетът, олиото, захарта, меда, 175 г сол и сокът който са пуснали камбите. Заливат се камбите с топлата смес. Като изстине се слагат по 2 аспирина на буркан и се запечатват. Бурканите се обръщат два дни да се разтвори добре аспирина. Съхраняват се на хладно.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар