неделя, 30 август 2020 г.

Тиквички с ориз



Бързо лесно и вкусно. Любимо ястие през лятото на всички в къщи.
Продукти: 400 г тиквички, 220 г бял ориз, 80 мл зехтин, 1 бр. неголяма глава лук,  4 скилидки чесън, 2 с.л. с връх пресен копър, 1/3 ч.л. смлян черен пипер, 200 мл зеленчуков бульон, 400 мл вряща вода, 1 ч.л. сол.

Начин на приготвяне: Оризът измийте на течаща студена вода и оставете да се накисне 15 мин. Оцедете.
Нарязвате измитите и почистени от дръжките тиквички на малки парчета, лукът на ситно, скилидките чесън пресовайте. В дълбока тенджера сгорещявате зехтина на силен огън и запържвате нарязаните зеленчуци за около 5 мин. След това слагате ориза и пържите още около 3 мин. Наливате горещия зеленчуков бульон и врящата вода, посипвате с накълцан копър. Оставяте течността да кипне и намалявате на слаб огън. Захлупвате. Оризът е сварен след около 20 мин, когато поеме течността напълно. Накрая преди да свалите от огъня прибавете черния пипер и солта. Разбъркайте. Готово.
Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар