неделя, 9 август 2020 г.

Сини сливи с пилешко месо и три вида сирена



Малко е странна рецептата, но всичко е въпрос на вкус. Идеално подхожда като предястие.
Продукти: 250 г пилешко месо от гърдите, по 30 г  настъргано синьо сирене, пармезан, моцарела /общо 90 г/, 45 г майонеза, 5 г смлян червен пипер, 1 средна глава лук, няколко щипки 1/3 ч.л. смлян бял пипер, 2-3 г сол /на вкус/, 9-10 бр. големи сини сливи

Начин на приготвяне: Пилешкото месо накълцайте на много дребно. Сложете в дълбок съд и прибавете последователно настърганите сирена, майонезата, много ситно нарязания лук, подправките и солта. Разбъркайте всичко добре.
Сливите нацепете на две по дължина. Махнете костилките и ги сложете в тава с застлана кухненска хартия. Върху всяка половинка сложете по две ч.л. от приготвената смес. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна около 20 мин., до приятно порозовяване на сместа отгоре. Сервирайте топли с изстудено бяло вино.
Добър апетит!


П.П. Малко модернизирах рецептата, като мариновах нарязаните сини сливи с 2 с.л. бяло вино за 1 час. Изцедих ги и тогава сложих сместа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар