Малко
е странна рецептата, но всичко е въпрос на вкус. Идеално подхожда като
предястие.
Продукти:
250
г пилешко месо от гърдите, по 30 г настъргано синьо сирене,
пармезан, моцарела /общо 90 г/, 45 г майонеза, 5 г смлян червен пипер, 1 средна
глава лук, няколко щипки 1/3 ч.л. смлян бял пипер, 2-3 г сол /на вкус/, 9-10 бр.
големи сини сливи
Начин
на приготвяне: Пилешкото месо накълцайте на много дребно.
Сложете в дълбок съд и прибавете последователно настърганите сирена, майонезата,
много ситно нарязания лук, подправките и солта. Разбъркайте всичко добре.
Сливите нацепете на две по дължина. Махнете костилките и
ги сложете в тава с застлана кухненска хартия. Върху всяка половинка сложете по
две ч.л. от приготвената смес. Печете в предварително загрята на 190 градуса
фурна около 20 мин., до приятно порозовяване на сместа отгоре. Сервирайте топли
с изстудено бяло вино.
Добър
апетит!
П.П.
Малко модернизирах рецептата, като мариновах нарязаните сини сливи с 2 с.л.
бяло вино за 1 час. Изцедих ги и тогава сложих сместа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар