Продукти: 300 мл ряженка 3.2%, 300 мл прясно мляко 3.2%, 80 г пудра захар, 10 г желатин на прах, 16 г цикория на прах, 150 мл вода, 0.2 г ванилия на прах.
Начин
на приготвяне: Заливаме желатина с 50 мл студена вода и
оставяме да набъбне. Смесваме топлите ряженка, прясно мляко с пудрата захар и ванилията. Цикорията
разтваряме в 100 мл топла вода. Набъбналия желатин затопляме на водна баня
/слаб огън/, докато се разтопи напълно. После на тънка струя при постоянно
бъркаме наливаме в него топлите мляко и ряженка, разтворената във вода цикория.
Разливаме в подходящи съдове и оставяме за 8 часа на студено в хладилник.
Ряженка м-н Берьозка |
Разтворима цикория на прах м-н Берьозка |
Поднасяме с карамелизирани плодове.
Добър
апетит!
Какво е ряженка, Иван? Видях на снимката, но какво представлява, нещо, като кефир ли е?
ОтговорИзтриванеЗдравей!
ИзтриванеРяженката е млечно кисела напитка, наподобаваща кефира. Разпространена е в Украйна, Беларус и Русия.
Поздрави!
Мерси!
Изтриване