Продукти:
400 г пресни домати, 20 г доматена паста, 1
ч.л. смлян червен пипер, 40 мл зехтин, 70 мл вода, 4 големи скилидки чесън, 2
щипки сух риган, ½ ч.л. смлян чер пипер, 1 с.л. нарязан на ситно магданоз, щипка
захар, около 1/2 ч.л. сол или на вкус.
Начин
на приготвяне: Пресните домати попарвате за 20 сек. и
веднага заливате със студена вода. После обелвате кожата им и почиствате от
семената. Смилате. Доматената паста разреждате с водата. Скилидките чесън обелвате
и накълцвате на тънки кръгчета.
Загрявате в подходящ съд, на
умерена температура зехтина. Запържвате чесъна, след това за 40 сек., червения
пипер. Слагате почистените и смелени червени домати, размитата доматена паста.
Бъркате докато се сгъсти – около 20- 25 мин. /зависи колко гъст предпочитате
соса времето за варене може да е повече или по малко/.Накрая прибавяте
подправките, солта и захарта. Нека поври още около минута и сосът е готов.Добър апетит!
Идеално
допълнение към повечето меса, риба, пържени чушки. Понякога разреждам
доматената паста с 50 мл вода и 20 мл ароматно бяло вино – Шардоне.
Няма коментари:
Публикуване на коментар