Продукти: 400
г брашно кестени, 250 г пудра захар, 4 яйца, 200 г краве масло, 80 г сурови белени бадеми, 1 ч.л. анасон на прах,
щипка сол, 50 мл коняк, 50 мл прясно мляко, 6 г ванилия на прах, 7 г бакпулвер.
Сладко, пудра захар и ванилия.Крем – 397 г варено кондензирано мляко, 250 мл течна сметана.
Начин
на приготвяне: Яйцата се разбиват със захарта до
побеляване. Прибавя се при постоянно бъркане кравето масло на стайна
температура /размекнато/. След това коняка, прясното мляко и на порции
омесеното брашно от кестени с ванилията, бакпулвера, анасона и солта. Накрая в
сместа се слагат счуканите на дребно бадеми.
Всичко се слага в застелена с готварска хартия
продълговата форма /24х30 см/. Пече се в предварително загрята на 175 градуса
фурна около 30 мин. До 25 мин. фурната не се отваря, след това се пробва с
дървена клечка за готовност. Ако по нея след бодване на блата няма тесто, той е
изпечен. Сладкишът се оставя да изстине във формата, после се поръсва с пудра
захар, омесена с ванилия. Сервира се със сладко.Аз го изчаках да изстине, разрязах го на две половини и намазах с крем приготвен от варено кондензирано мляко и разбита на пяна течна сметана. Престоя 24 часа в хладилник. При сервиране залях с топинг карамел.
Добър
апетит!
Пак ме караш да преглъщам, чудесен сладкиш!
ОтговорИзтриванеПовече от приятен, ако харесваш вкуса на кестените. Поздрави!
Изтриване