Човек не иска нищо повече в горещата лятна вечер от чаша
разхлаждащ коктейл. Напоследък се е наложил един разхлаждащ аперитив, който в
Италия се пие вече повече от век. Оригиналната рецепта включва ликьор аперол,
пенливо вино просеко, газирана вода, резен портокал и по желание маслина. Това
е може би най-разпространения аперитивен коктейл в момента по света. Всеки
барман ще ви даде своя собствена рецепта, но това, което е утвърдено като
стандарт от Давид Кампари (собственик на едноименната компания, притежаваща
марката Aperol), е 3:2:1.
3
части просеко /75
мл/
2 части Aperol /50 мл/
1 част газирана вода /25 мл/
2 части Aperol /50 мл/
1 част газирана вода /25 мл/
Резен портокал и по желание зелена маслина. Всичко това
налято в тумбеста чаша със столче, пълна с бучици лед.
Наздраве!
Ай са`:)
ОтговорИзтриванеще ме накараш и алкохол ли да пропия:))
Между другото опитах нещо подобно тази година на морето, не бе лошо, но не бе и нещо особено.
Веси, крайно време е да пийваш по чашка. Приятно е. :)
ИзтриванеАз пих коктейла за пореден път миналата седмица в Прага. В един ресторант с италианска кухня. Малко е по различен от нашия. Вероятно от качеството на напитките.
Поздрави!