За поръска – 60 г натрошени на ситно обелени бадемови ядки, 12 бр. бели череши.
Олио за смазване на формите. 1с.л. брашно.
Начин
на приготвяне: Пресейте
добре брашното и го омесете с бакпулвера, содата и солта. Яйцето разбийте на
пяна със захарта, прибавете последователно при следната последователност 1 по 1
като постоянно разбърквате, олиото, мътеницата, бадемовия ликьор, натрошените
бадемови ядки. Оцедените череши без костилките омесете с 1 с.л. брашно в една
кесийка и сложете в сместа. Накрая на порции добавете омесеното брашно,
внимателно с дървена лопатка разбъркайте.
Смажете с олио дъното и стените на формички за мъфини.
Сложете хартиени форми за печене и налейте от сместа. Трябва да ви стигне за 12
броя, колкото са на формата. Поръсете отгоре с натрошени бадемови ядки и сложете по една череша. Печете на предварително загрята на 180 градуса фурна около 25 мин., като след 20 мин. покрийте с фолио да не прегорят. Преди това не отваряйте фурната, да не спаднат мъфините. Проверете с дървена клечка за готовност. Трябва да бъде суха след бодване на избрана мъфина. Изключете фурната и открехнете. След 5 мин извадете формата и оставете да изстине още около 5 мин. Можете да вадите вече мъфините и да сервирате към чая.
Добър
апетит!
Този е с череши и малини |
Можете
да направите мъфините и с друг вид череши или вишни.
Изглеждат разкошно <3 на мен винаги ми се получава някак си сухи.. а уж спазвам всичко по рецепта.
ОтговорИзтриванеЗдравейте!
ИзтриванеНе знам защо при Вас се получава така. По тази рецепта ли ги правите?
Тези мъфини дори на следващият ден са свежи и сочни. Поздрави!