Продукти за 3 л буркан: 1.5 кг камби, 300 г моркови, 300 г червено зеле, ½
средна глава целина, листа целина, 500 мл винен оцет, 350 мл сок от камбите и
морковите, след посоляване + вода, 120 г
сол, 80 г захар + 60 г мед, 30 мл олио, 2 бр. по големи дафинов лист,
2-3 скилидки чесън, 3-4 зърна бахар, 2 г зърна черен пипер, 4 аспирина.
Начин на приготвяне: Камбите се нарязват на четири парчета, морковите на кръгчета. Всичко се омесва в голям съд заедно със захарта и солта. Оставят се да престоят около 12 часа, като се разбъркват няколко пъти през това време. Зелето се нарязва на полукръгове - около 8-10 см , с дебелина 1 см. Може да го попарите в маринатата за 20 сек или да го наредите както си е нарязано. По Ваш избор, правил съм го и в двата варианта – все е вкусно. Редите всичко в буркана, заедно с нарязаната на ситно почистена глава целина и листа.
Оцетът, подправките, заедно с отделеният сок от камбите и морковите, които посолихме със захар и сол слагаме на огъня да кипне и отнемаме. Оставяме да изстине, добавяме меда, объркваме и заливаме туршията. Слагаме аспирините за дълготрайност. Бурканът го обръщаме няколко пъти да се разтворят добре аспирините.
Добър апетит!
Начин на приготвяне: Камбите се нарязват на четири парчета, морковите на кръгчета. Всичко се омесва в голям съд заедно със захарта и солта. Оставят се да престоят около 12 часа, като се разбъркват няколко пъти през това време. Зелето се нарязва на полукръгове - около 8-10 см , с дебелина 1 см. Може да го попарите в маринатата за 20 сек или да го наредите както си е нарязано. По Ваш избор, правил съм го и в двата варианта – все е вкусно. Редите всичко в буркана, заедно с нарязаната на ситно почистена глава целина и листа.
Оцетът, подправките, заедно с отделеният сок от камбите и морковите, които посолихме със захар и сол слагаме на огъня да кипне и отнемаме. Оставяме да изстине, добавяме меда, объркваме и заливаме туршията. Слагаме аспирините за дълготрайност. Бурканът го обръщаме няколко пъти да се разтворят добре аспирините.
Добър апетит!
Сокът от посолените ако не е 350 мл, просто долейте
студена вода, ако е повече не отнемайте, а го смесете с оцета.
Може да Ви се напълни буркана с по малко или по
вече зеленчуци. Зависи от видът им, състоянието им и колко ги притискате при
подреждането.
Здравейте Имам един въпрос към вас Какъв аспирин ползвате и от колко мг Аз ползвам ацетизал 500 мг На 3 литров буркан слагам 4 таблетки ,на компотен 2 аспирина Предварително благодаря за отговора Следя с интерес рецептите които публикувате Поздрави
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Никога не съм заглеждал марката аспирин. Казвам на аптекарката,че ми трябва аспирин за туршия и тя ми дава. Зная, че има такъв, който не е подходящ за туршии. Последният път взех някаква зелена опаковка, мисля че на Bayer беше. Поздрави!
ИзтриванеХаресах си тази туршия!
ОтговорИзтриванеДа видим дали ще имам време да стигна до това...:(