Продукти: 600 г безсолна извара 5
– 9 %, 25 мл пълномаслено прясно мляко, 3 бр. яйчни жълтъци, 100 г захар, 100 г
бял шоколад, 200 г заквасена сметана 35%, 2-3 супени лъжици пудра захар, 1
супена лъжица ром, 4 бр. пакетчета ванилия,
100 г краве масло, 150 г пресни малини.
Начин на
приготвяне: 3 жълтъка разбийте със захарта. Добавете 1 с.л. ром. Сложете на слаб
огън / или на водна баня / да се сгъсти за около 10 мин., като бъркате
постоянно. После сипете прясното мляко, разбъркайте, накрая сложете начупеният на
дребни парчета бял шоколад, бъркайте енергично докато се разтопи и свалете от
огъна. Охладете. Добавете при постоянно
разбиване мекото краве масло.
Претъркайте два пъти през сито изварата. Внимателно сложете към нея горната смес. Объркайте.
Отделно разбийте сметаната с пудрата захар, ванилията. Омесете я със сместа с изварата и измитите малини. Кремът е готов.
Разсипете в купички и оставете на хладно да стегне.
Добър
апетит!Претъркайте два пъти през сито изварата. Внимателно сложете към нея горната смес. Объркайте.
Отделно разбийте сметаната с пудрата захар, ванилията. Омесете я със сместа с изварата и измитите малини. Кремът е готов.
Разсипете в купички и оставете на хладно да стегне.
Аз
лично разбих още малко сметана. Сложих отгоре на всяка купичка, като прибавих сладко
от ягоди и шоколадови пръчици. Получи се нещо много вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар