Продукти: 600
г картофи, 300 г пилешко месо от гърдите, 1 яйце – XL, 1 средна глава лук, 3 скилидки чесън,
2 с.л. накълцан пресен магданоз, 1ч.л. сол, ½ ч.л. смлян бял пипер, 2-3 щипки
стрита суха чубрица
Панировка – 2
яйца и 2 с.л. бира, брашно за овалване.
Растително масло за пържене.
Начин
на приготвяне: Сварявате картофите, след като изстинат се
почистват и настъргват на едро ренде. Пилешкото месо се измива добре, подсушава
и накълцва на много дребно. Да стане като кайма.
Добавят се ситно нарязаният лук, пресованият чесън,
подправките, яйцето и солта. Всичко се омесва и оставя на студено в хладилник
за 60 мин.За панировката разбивате на пяна 2 яйца с 2 с.л. бира. Пресявате брашното за овалване.
Загрявате растително масло на малко над умерената температура. От 9 степени на 5-та пържих.
Изваждате студената смес. Топите ръце в студена вода, оформяте плоски кюфтенца с дебелина 1-1.2 см . Овалвате в брашно топите в разбитото яйце и пържите в олиото до приятно покафеняване от всяка страна – 2-3 мин.
Готовите кюфтета слагате върху домакинска хартия да се оцедят.
При всяко оформяне
на кюфтетата, слагате обратно останалата смес в хладилника на студено.
Добър
апетит!
Страхотни, ще се харесат много у дома.
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Поздрави!
Изтриване