Продукти:
650 г тиквички, 4 филийки смлян /счукан/ сухар, 2 яйца, 120 г сирене, 250 г
пилешко месо от гърдите, 3 пресовани скилидки чесън, 1 малка глава лук, 1 с.л.
с връх нарязан пресен копър, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, ½ ч.л. черен
пипер, 1 ч.л. равна сол, 2 -3 щипки
индийско орехче
олио за пържене
олио за пържене
Начин на приготвяне: Тиквичките се обелват, почистват от семето и настъргват на едро ренде, като се оставят
да престоят около час и половина, за да се изцеди сокът им. След това се
изстискват много добре.
Тиквичките трябва да са много добре изстискани, да не пускат вода |
Към тях се прибавят натрошеното сирене, яйцата, накълцаното
на кайма пилешко месо, пресования чесън, нарязаният на ситно копър, лук, магданоз
и всички останали подправки. Сместа се омесва със счукания сухар. Работи се по
бързичко, защото тиквичките отделят вода. Оформят се кюфтета и се пържат в
сгорещено олио до златисто.
Внимателно ги обръщайте с лопатка |
Оцеждат се
върху кухненска хартия.
Добавя се още счукан сухар,
ако кюфтетата се разпадат и не могат да се оформят. Пържих в дълбок тиган с
незалепващо покритие, дъното, на който беше покрито с олио. По време на
пърженето не оставях дъното на тигана да изсъхне, а постоянно добавях по малко
олио.
Добър апетит!