Продукти: 500
мл течна сметана за разбиване 35% масленост, 100 мл прясно мляко 3.2%, 120 г
захар, 3 г ванилия на прах, 3-4 капки ромова есенция, 14 г желатин на прах.
Украса –
горски плодове, 2 с.л. сладко от сини боровинки, 150 мл вода, 1 с.л. захар, 5 г
желатин на прах.
Начин
на приготвяне: Затопляме 100 мл прясно мляко със захарта. Само да се
разтопи напълно. Слагаме ванилията и ромовата есенция. Желатинът разтваряме в
студена вода да набъбне според инструкцията на производителя. После затопляме
на слаб огън и наливаме затопленото мляко. Разбъркваме, отнемаме от огъня и
оставяме да изстине напълно.
Течната сметана разбиваме добре да бухне. Постепенно
наливаме млякото със желатина. Разбъркваме. Разпределяме в купички, като първо можем да сложим украсата. Оставяме в хладилника да стегне, после наливаме сметаната.
Украса - 5 г желатин разтваряме в 2 с.л. студена вода, като набъбне затопляме /на слаб огън/ да се разтвори напълно и добавяме разреденото с 150 мл хладка вода сладко. Разбъркваме добре, отнемаме от огъня и прибавяме горските плодове.
Можем първо да налеем сметаната, а после украсата.
Тази сметана от "Берьозка" ли я вземате?
ОтговорИзтриванеЗдравей Анонимен!
ИзтриванеОт м-н "Берьозка" е закупена сметаната.
За мен една чашка може ли, Иван?
ОтговорИзтриванеСкоро минах през Берьозката, не бях ходила доста време, ама те направо тройни цени са наслагали?!?
За теб - колкото чашки поискаш. :)
ОтговорИзтриванеВерно, че в Берьозка не е евтино. Но, ако искаш качествени продукти - купи си оттам.