събота, 8 април 2017 г.

Задушен свински език


 
 

Продукти: 800 г свински език, 60 г краве масло, 1-2 моркова, 2 глави лук, 1 бр. дафинов лист.
За марината: 1 с.л лют чили сос, 1 с.л. барбекю сос, 2 с.л. червено вино, 1 ч.л. винен оцет, 1-2 щипки захар, 1 ч.л. сол, ½ ч.л. смлян чер пипер, 1 – 2 щипки червен пипер, 1-2 щипки стрита суха чубрица, 2-3 по големи скилидки чесън.

 
Начин на приготвяне: Сварявате на умерен огън добре измитите свински езици, заедно с дафиновият лист.
След това изваждате и заливате веднага със студена вода. Обелвате ципата на езика, нарязвате на „шайби“ с дебелина 1 см.
Поставяте в дълбок съд и заливате отгоре с омесените продукти за маринатата. Оставете така 2 часа, като периодично разбърквате.
Нарязвате  моркова/ите/ на продълговати ленти с дължина 3-4 см и дебелина 0.5 см, лукът на „шайби“.
В тиган с дебело дъно загрявате маслото. Изсипвате нарязаният свински език заедно с маринатата. Пържете около 7-10 мин, като 2 мин преди да свалите от огъня прибавяте нарязаните морков и лук.

Налейте си червено вино и добър апетит!

1 коментар: