Бързо,лесно
и вкусно кремче.
Продукти:
500мл
прясно мляко, 45 г пшенично нишесте, 80 г захар, 250 г маскарпоне, 100 г подсладено
кондензирано мляко, 1 с.л. ликьор „Амарето“.Топинг и пресни плодове по избор.
Начин
на приготвяне: Загрейте в дълбок съд на умерен огън 400 мл
прясно мляко. Нишестето омесете със захарта и разбъркайте със 100 мл студено
прясно мляко.
След като млякото на огъня започне да завира на тънка
струйка прибавете омесените нишесте, студено мляко и захар. Бъркайте докато се
сгъсти. Отнемете от огъня и оставете да се изстине напълно.Маскарпонето разбийте с телена бъркалка заедно с кондензираното мляко и ликьора. Добавете изстиналият крем нишесте. Бъркайте до еднородна смес. Изсипете в купички и сложете на студено да стегне.
Преди сервиране залейте с топинг или сироп по избор.
В купичките преди да сипете крема можете да сложите
парченца пресни плодове по избор.
прясно сирене маскарпоне |
Харесва ми, а какво да бъде нишестето, за да не придаде излишен вкус на крема?
ОтговорИзтриванеСветла
Здравейте!
ИзтриванеНай обикновено пшенично нишесте, натурално.
Много вкусно ми прозвуча това кремче, непременно ще опитам!
ОтговорИзтриване