Начин
за приготвяне: Почистваме, измиваме гъбите и ги нарязваме на
четвъртинки. Загряваме мазнината в тиган с дебело дъно. На умерена температура
запържваме гъбите и нарязаният на ситно лук за около 5 мин. прибавяме доматеният сок, размитата с малко
вода лютеница, накълцаният магданоз, пресованият / счукан/ чесън. Бъркаме
постоянно, докато стане еднородна смес. След това прибавяме на тънка струя
горещата вода – 300 мл и виното. Като заври добавяме размитото в малко хладка
вода брашно. Трябва да бъркаме постоянно да не стане брашното на топчета.
Добавяме солта, подправките и варим на умерен огън докато се сгъсти.
Идеален за различни видове
меса.
Добър апетит!
По желание можете да прибавите
1 морков, нарязан на ситно.
Честит Имен Ден!С най-искрени пожелания за крепко здраве,от всичко-достатъчно,за да го понесеш нормално,защото няма само хубави и само лоши неща!Да ни радваш с цялата си човешка и професионална личност!Уникален,истински,честен с нас,си ,Иване!
ОтговорИзтриванеБлагодаря от сърце! За много години!
ИзтриванеИван, и аз искам да ти честитя празника! Нека името ти се изрича само с добри чувства и мисли!
ОтговорИзтриванеСоса ми хареса и ще го имам предвид:)
Благодаря Веси! За много години и на теб!
Изтриване