събота, 12 декември 2015 г.

Сладки топки с пълнеж


 
Продукти: 100 г краве масло, 1 яйце, 125 г пудра захар, 250 г брашно, 1ч.л. бакпулвер, 1 ванилия, 100 г сладко от смокини / фурми/ 1ч.ч. смелени орехи, пудра захар за поръсване.

Начин на приготвяне: Размекнатото краве масло се разбива с пудрата захар до побеляване, прибавя се яйцето. Разбива се до пухкава смес. Пресятото брашно се омесва с бакпулвера и ванилията, и прибавя към сместа. Замесва се меко тесто, което се оставя да постои на студено около 30
мин. Сладкото от смокини са пюрира и омесва със смелените орехи. Правят се топчици около 1 см . Тестото се разточва на листи с дебелина  1/2 см , изрязват се кръгчета около 4 см . Слагат се в тях топчетата от сладкото и орехите и се обвиват с тестото. Пекат се на предварително загрята на 180 градуса фурна 12мин., в тава застлана с хартия за печене. След изваждането им се поръсват с пудра захар. Излизат около 60 топчета. Колкото повече стоят стават по меки. Стига да издържите на изкушението да не ги изядете преди това.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар