Начин на приготвяне: Измиваме месото и го нарязваме на средно големи
парчета. В тенджера загряваме смесената мазнина и запържваме за 5-7 мин.
месото, след това добавяме нарязаните на дребно лук, скилидки чесън, целина.
Запържваме ги за няколко минути. Поръсваме с червеният пипер. Бъркаме около 60
сек. и заливаме с 300 – 400 мл топла вода /зависи колко гъст искате да Вие
сосът/. Слагаме нарязаните на малки парчета картоф и морков. Оставяме ястието
да се вари на умерена температура, под похлупак 20 мин. след като заври водата.
Бъркаме с дървена лъжица периодично. После добавяме, обеленият и нарязан на
дребни парчета домат, подправките, виното, захарта и солта. Варим под похлупак
още 10 мин. . Сваляме от огъня и оставяме захлупено ястието за 15 мин.
Поднасяме ястието поръсено с
нарязан пресен магданоз
Добър апетит!
П.П. Обикновено наливам толкова вода, колкото е
необходимо да покрие продуктите след добавянето на нарязаните морков и картоф.
Няма коментари:
Публикуване на коментар