понеделник, 2 ноември 2015 г.

Пилешко месо със зеленчуци


 
Продукти: 400 г пилешко месо от гърдите,  1 глава лук, 1 морков, 1 по голям картоф, 1 по голям домат, 5-6 скилидки чесън, 1 резенче целина, 60 - 70 мл олио, ½ връзка пресен магданоз, 1 с.л. ароматно бяло вино, 1 с.л. червен пипер, ½ ч.л. меланж /смес от смлян чер и бял пипер/, щипка захар и 1 ч.л. сол, вода.

Начин на приготвяне: Измиваме месото и го нарязваме на средно големи парчета. В тенджера загряваме смесената мазнина и запържваме за 5-7 мин. месото, след това добавяме нарязаните на дребно лук, скилидки чесън, целина. Запържваме ги за няколко минути. Поръсваме с червеният пипер. Бъркаме около 60 сек. и заливаме с 300 – 400 мл топла вода /зависи колко гъст искате да Вие сосът/. Слагаме нарязаните на малки парчета картоф и морков. Оставяме ястието да се вари на умерена температура, под похлупак 20 мин. след като заври водата. Бъркаме с дървена лъжица периодично. После добавяме, обеленият и нарязан на дребни парчета домат, подправките, виното, захарта и солта. Варим под похлупак още 10 мин. . Сваляме от огъня и оставяме захлупено ястието за 15 мин.
Поднасяме ястието поръсено с нарязан пресен магданоз

Добър апетит!

П.П. Обикновено наливам толкова вода, колкото е необходимо да покрие продуктите след добавянето на нарязаните морков и картоф.

Няма коментари:

Публикуване на коментар