Продукти: 500 гр. тиквички , 500 гр. бакла – млада и прясна, 4 стръка
пресен лук, 1 стрък пресен чесън, 1 бр. морков, 3/4 ч.ч. ориз , 120 мл. олио
/зехтин/, 1 ч.л. червен пипер,
1/3 ч.л. смлян чер пипер, ½ връзка пресен копър, 2 щипки стрита суха чубрица, 1
ч.л. сол /или на вкус/
Начин на приготвяне: Баклата се
нарязва на малки парченца. Тиквичките се обелват, изчистват от семенната част и
нарязват на дребно. Задушават се заедно в мазнината около 5 мин. на умерено
силен огън. После се прибавят нарязаните на дребно лук, чесън, морков и
червеният пипер. Задушава се още около минута. Налива се 500 мл. топла вода и
се вари на тих огън докато поомекнат зеленчуците. Добавяте изчистеният, измит и
подсушен ориз и варите докато се свари - 15 - 20 мин..Разбърква се ястието периодично. Пет минути преди сваляне от огъня се
слагат черният пипер, нарязаният копър, чубрицата и солта.
Може да
сервирате с кисело мляко.Добър апетит!
Ванка ,добра идея ми даваш .Имам бакла и я сготвих,но не ми е от любмите.С ориза и тиквичките може и да я употребя.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря! Поздрави!
Изтриване