Начин
на приготвяне: Нарязваме почистеното и измито пиле на
порции. Варим го в леко подсолена вода на умерен огън под похлупак. След
завирането на водата прибавяме нарязаните на едро морков, корен магданоз, целина и лук. В зависимост от пилето варим
между час и час и половина. Ориентир ще Ви бъде омекването /сваряването/ на
месото. Може да отнеме и по малко време /аз използвам домашни птици и затова
при мен времето е повече/.Отнемате от огъня и посолявате. Слагате отделен
празен съд. В него загрявате олиото /умерен огън/. Запържвате пресятото брашно
до златисто. Разреждате с 400 мл – 500 мл от бульона в който се е варило
пилето. Бъркате до гладка смес, отнемате от огъня. В друг съд разбивате жълтъците с лимоновият сок
и киселото мляко. Смесвате двата соса и слагате на СЛАБ огън да кипне, като
бъркате постоянно. Добавяте накрая стопеното краве масло и черният пипер. С
този сос заливате прецедените порции пиле, поръсвате с нарязан магданоз и
сервирате.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар