понеделник, 8 декември 2014 г.

Унгарски бисквити

Продукти:  200 г краве масло,  2 яйца, 250 г пудра захар, 500 г брашно, 1 пакетче бакпулвер, 30 г какао, мармалад за слепване.

Начин на приготвяне: Размекнатото краве масло се разбива с пудрата захар до побеляване, прибавят се яйцата. Разбива се до пухкава смес. Пресятото брашно се омесва с бакпулвера и прибавя към сместа. Замесва се меко тесто, което се разделя на две части. Към едната се прибавя какаото. Разточват се листи от тестото с дебелина 1/2  см , изрязват се фигурки и се изпичат на 180 градуса за 10 - 12 мин.

След което се слепват по две. Една нормална и една с какао.

Добър апетит!

4 коментара:

  1. Иване, колко време издържат? Мисилта ми е да ги направя по-рано..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Когато направя повече дози - 4-5 дни. Но според мен ще издържат 7-10 дни на студено.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Поздравления, Иван, че си уникален кулинар си доказал, но пък мъж такива хубави сладки да направи не бях виждала, все пак пипкаво си е това.

    ОтговорИзтриване