сряда, 29 октомври 2014 г.

Крем с тиква

Продукти: 1 кг изчистена тиква, 150 г захар, 2 с.л. мед, 1/2 чаша нарязани орехи, 250 г заквасена сметана, 1/2чаена лъжица канела, щипка кардамон, 180 мл вода,1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил

Начин на приготвяне: Обелете тиквата, отделете сърцевината и нарежете на парчета. Варете в тенджера със захарта и водата докато омекне. Изчаква се да изстине, оцежда се и пасира. Прибавят се нарязаните орехи, канелата, кардамона, джинджифила, меда и сметаната. Обърква се до хомогенна смес и разпределя в чашки /чинийки/. Оставя се на студено за няколко часа.

Кремът може да се поръси със смлени орехи преди консумация или да използва при направата на сладкиши.

Добър апетит!

1 коментар:

  1. Ванка,това кремче със сигурност ще го направя,защото обичам тиква.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване