Застройка – жълтък и 2 с.л.кисело мляко.
Начин
на приготвяне: Сваряваме нарязаното на малки парчета месо
с два литра вода и 1 ч.ч. зелев сок /не
е задължително да слагате, просто
добавете същото количество вода/. Отпенваме.
Нарязваме кселото зеле на ситни лентички с дължина по 3
см.В загрятата мазнина задушаваме нарязаният лук, целина и морков. След това препеченото на сух тиган брашно. Бъркаме и като се задуши прибавяме нарязаното на лентички зеле омесено със сухата чубрица. Оставяме под похлупак на умерен огън. С дървена лъжица периодично разбъркваме. Наливаме ВРЯЩИЯТ бульон от месото , добавяме дафиновият лист и зърната чер пипер и варим докато зелето омекне. На мен ми отне още около 35 мин. / времето може да бъде различно в зависимост от киселото зеле/, после слагаме месото и сол на вкус / имайте предвид, че киселото зеле е солено/.Още 5 мин. да поври и снемаме от огъня, изчакваме няколко минути /да изстине леко супата/ и застройваме с разбитият жълтък с киселото мляко. Поднасяме топла.
Супата
може да не се застройва, а да се запържи 1 ч.л. смлян червен пипер с брашното.
В този случай свинската мас се увеличава още с ½ с.л.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар