понеделник, 20 октомври 2014 г.

Бързи банички с бутер тесто и сирене

Продукти: 550 г маслено тесто, 2 яйца , 200 г сирене, 1 скилидка чесън, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, стрита мащерка за поръсване.

Начин на приготвяне: Използва ето това бутер тесто. Най често го намирам в магазини от веригата „Лидл”. 
 
Смесвам 1 яйце, 1 жълтък, сиренето, пресованата скилидка чесън и магданоза. Тестото разделям на 3 части по дължина. Пълня с горепосочената смес и навивам на рула. Последните разделям на две части.
Белтъкът разбивам с 1 с.л. вода и намазвам готовите рулца отгоре. Поръсвам със стрита суха мащерка. Пека на предварително загрята фурна на 190 градуса около 30-35 мин. до приятно покафеняване отгоре.
Бързо  и лесно.

Добър апетит!

6 коментара:

  1. Иване, разчетверя си очите, като вляза в блога ти! То зимнина, ястия, десерти - къде по-напред! Все вкусно и красиво!
    Не съм правила банички с чесън и магданоз. Ще опитам. На мен определено ще допаднат. Още повече, щом е с бутер тесто.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Ванка, неизчерпаем си на идеи.......коя от коя по-добра......
    отивам в Лидл!
    Благодаря ти за вкусното и бързо предложение! :)
    Успешен ден!
    Нора

    ОтговорИзтриване
  3. Хареса ми идеята за толкова ароматни банички, ще трябва да опитам! Изглеждат превъзходно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. За пръв път попаднах на това бутертесто! Невероятни банички станаха с него! Благодаря за споделената рецепта! от Зори.

    ОтговорИзтриване